Baarscichlids bestaat uit 2 gedeelten, een show/verkoopruimte en een kwekerij.

 Onze showruimte bestaat uit circa 15000ltr, welke volledig voorzien is van ruime goed onderhouden aquariums, om zo het welzijn van de dieren optimaal te houden. De kleinste aquariums zijn 1,50 mtr en de grootste aquariums zijn 3 mtr lang.
Alle aquariums zijn voorzien van inwendige luchtfilters, extra beluchting en voorzien van ledverlichting. Verwarming geschied door centrale verwarming, welke tevens de vloerverwarming onder de aquariums aanstuurt, zodat ook de onderste aquariums altijd een optimale temperatuur hebben van circa 23-25°.De kwekerij van Baarscichlids bestaat uit circa 15000ltr en is voorzien van enkel ruime aquariums en staat centraal voor het kweken van de zeldzamere Tanganyika cichliden. Vele nationale en internationale klanten hebben wij al mogen voorzien van topkwaliteit eerste nakweek van wildvang (F1) dieren. Wij streven ernaar om enkel met wildvang dieren te kweken om zo de beste kwaliteit nakweek aan te kunnen bieden. Uiteraard zijn sommige soorten in llake tanganyika schaars of extreem moeilijk te vangen, deze soorten proberen wij vanaf de F1 generatie te kweken, zodat wij F2 (nakweek  van F1) kunnen aanbieden.
Op deze manier willen wij ook graag ons steentje bijdragen, zo dat de soorten in het wild zo ook de kans krijgen zich in aantal te herstellen,  want ook de vele generaties na ons, willen wij uiteraard ook laten genieten van al het moois wat lake Tanganyika te bieden heeft.U bent altijd van harte welkom, om onder het genot van een bakje koffie of iets fris bij ons langs te komen, zodat we samen onze ervaringen over deze mooie hobby kunnen delen.

Wij hopen u met het bovenstaande een goede indruk gegeven te hebben en u een keer persoonlijk te mogen ontmoeten.Met vriendelijke groet,
Team Baarscichlids